dilluns, 11 de maig del 2009

Competència Informacional

Després de taaaaanta informació rebuda al llarg d'un sol dia per tants i tants mitjans de comunicació, és difícil triar què és de debò important, interessant, avaluable, etc.. Els mitjans de comunicació, les webs,...tot el que ens rodeja és informació, encara que de vegades, per no dir moltes vegades, només ens transmeten allò que a alguns els interessa fer arribar...per això, em de saber triar i, destriar allò del que realment n'aprenem o en podem treure informació que ens faci bé, que ens faci desenvolupar el nostre sentit crític sigui per continuar aprenent o per indinsar-nos a trobar la millor manera d'analitzar i poder-ne dir la teva.
Ens envolta tanta informació constantment, que crec imprescindible aquesta competència, per desenvolupar-te en tots els nivells, tant social com personal, sinó ens tornem bojos, ja que com que cadascú diu la seva, de què i com em de fer-ne cas??
Bé, doncs això, ens cal si o si, estar informats i sobretot, saber desde on i com rebem la informació i, a partir d'aquesta, extreure'n la nostra pròpia veu, la nostra opinió i saber-la defendre, ja que sí no sóm crítics i només empapem informació, no deixarem de ser reproductors dels que tots ja saben i diuen, i penso que es imprescindible, que cadascú pugui dir la seva i defensar amb coneixement, el seu pensament.
Si amb un sol dia rebem tanta informació, que passa al llarg de la nostra vida, amb taaaaaaantissima més que en rebem?? Defensem doncs el que sabem i pensem!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada